open-navfaktor-logo
search
Kod Vlasenice
U toku izgradnja ski centra Igrišta koji donosi nova radna mjesta, razvoj turizma
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, načelnik Opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić održali su danas sastanak i obišli radove na lokalitetu ski centra Igrišta.
12.08.2022. u 19:25
get url
text
Igrišta ski centar
Igrišta ski centar

Izgradnja ovog ski centra kod Vlasenice krenula je prije nešto više od mjesec dana a u toku današnjeg sastanka definisana je i trasa gasifikacije ski centra Igrišta.

- Krećemo od nule i imamo veliku šansu da napravimo najbolji i najmoderniji ski centar u širem regionu. Ski staze gradimo po FIS standardima sa ciljem mogućnosti održavanja takimičenja u skijanju na najvećem svjetskom rangu, velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma u Tuzli - rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Izgradnjom ski centra Igrišta napravit će se nova dimenzija u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu bolje uvjete za život.

- Ovaj kraj će imati mnogobrojne benefite od pokretanja ski centra, što smo vidjeli i na primjeru Jahorine prethodnih godina. Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. Samo mi, kao Olimpijski centar Jahorina, ćemo u poslovnoj jedinici Igrišta zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mijesta - istakao je Ljevnaić.

U planu izgradnje na ski centru Igrišta su dvije ski staze, žičara, sistem za oznježavanje koji će garantovati najmanje 120 sniježnih dana, jezero za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000m3, pokretne trake, tjubing staze i zabavni sadržaj u vidu mini zip line-a, kao i izgradnja parkinga i svih pratećih sadržaja neophodnih za fukcionisanje jednog ski centra.

- Ovo će biti ski centar idealan za dnevne i vikend turiste a svojim dobrim strateškim položajem će biti odlično mjesto za odmor i rekreaciju, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.