open-navfaktor-logo
search
Održali press konferenciju
U Uredu za prevenciju korupcije u Brčkom nezadovoljni zbog malog broja prijava građana
AUTOR: Fena
22.05.2024. u 16:41
get url
text
Brčko
Brčko
Ured za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu u drugoj polovici prošle godine zaprimio je svega 29 prijava građana o koruptivnim radnjama.
Zamjenik direktora Ureda za prevenciju korupcije Mirza Mešanović istakao je svoje nezadovoljstvo, kako zbog vrlo malog broja prijava vezanih za korupciju, tako i zbog neprocesuiranja dosadašnjih prijava.
On je naglasio kako je Ured isključivo preventivnog karaktera, te sve zaprimljene prijave prosljeđuju se na daljnju obradu Policiji i Tužilaštvu Brčko distrikta koji imaju zadatak da istraže prijavljene slučajeve.
Svaki građanin koji primjeti bilo koji oblik korupcije na radnom mjestu ili u svom okruženju, može podnijeti prijavu uredu, te Mirza Mešanović ovim putem poziva sve da se ohrabre i prijave sve nepravilnost.
- Građani mogu na razne načine poslati prijavu o korupciji i svaka se mora obraditi - rekao je Mešanović.
Od ukupnog broja pristiglih prijava, njih 20 je proslijeđeno na daljnju obradu odgovornim institucijama, ali do ovog trenutka niti jedna prijava nije procesuirana, što predstavlja dodatno nezadovoljstvo i nepovjerenje građana u našu instituciju, zaključeno je na danas održanoj press konferenciji.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.