open-navfaktor-logo
search
Na lokalitetu Bikavca
U Višegradu brutalno pretučen bošnjački povratnik, zbog težine povreda prebačen u KCUS
U Višegradu je u utorak, 30. januara u večernjim satima pretučen jedan muškarac, a nezvanično saznajemo da se radi o bošnjačkom povratniku.
01.02.2024. u 11:34
get url
text

Nezvanično, radi se o Bahrudinu Guši. Prema istom izvoru, incident se desio na lokalitetu u blizini Bikavca, a u premlaćivanju muškarca učestvovale su najmanje dvije osobe. Pretučeni muškarac je zbog težine zadobijenih povreda prvo prebačen u Goražde, da bi kasnije bio trasportovan za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Da je došlo do napada potvrdila je i policija RS-a.

- Policijsku stanicu Višegrad obavijestio je dežurni ljekar Doma zdravlja Višegrad da je u njihovu službu pristupilo lice G. B. sa povredama koje je po njegovoj prijavi zadobio 30. 01. 2024. godine oko 23.45 sati od njemu nepoznate osobe ispred salona u mjestu Bikavac, općina Višegrad.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad identifikovali su lice iz Višegrada, a koji se sumnjiči da je 30.01.2024. godine oko 23.45 sati nanio teške tjelesne povrede licu inicijala G.B. iz Višegrada.

Policijski službenici su 31.01.2024. godine identifikovali i pronašli lice M. S. iz Višegrada nad kojim je u službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena kriminalistička obrada. O događaju je obaviješten i dežurni tužilac - saopćili su iz PU Foča.
 
Kakve li ironije, dan nakon ovog incidenta, a za koji je morao znati, načelnik Policijske uprave Foče Velimir Kostović, pod čijom ingerencijom je i Višegrad, kazao je kako je "na osnovu svih parametara stanje sigurnosti na ovom području zadovoljavajuće". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.