open-navfaktor-logo
search
Zlatni sptembar
U Visokom održana trka s ciljem podizanje svijesti o raku kod djece
Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka", sa suorganizatorima, Gradom Visoko i JU Centar za kulturu, sport i informisanje Visoko, a na incijativu Visočanina Afana Habibovića koji je pobijedio tumor na mozgu, danas je u Visokom održalo trku/šetnju "Zlatni krug".
10.09.2023. u 15:18
get url
text

Trka/šetnja je održana povodom Zlatnog septembra - Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a za cilj je imala podizanje svijesti o raku kod djece, ali i prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od raka kroz prodaju majica za učešće u trci.

Događaj je bio humanitarnog karaktera, podržali su ga brojni sportisti, poznate ličnosti, privredni i javni subjekti, te građani koji su došli sa jednim ciljem, a to je podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama.  

- Što je najvažnije, svi zajedno poslali smo snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo tu uz njih sve do cilja, a to je njihovo ozdravljenje. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život - saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

{$galerijaFotografija}

trka2.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.