open-navfaktor-logo
search
Podrška
U Vladi FBiH danas potpisan ugovor o sufinansiranju završetka radova na izgradnji roditeljske kuće u Tuzli
Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas sa Fikretom Kubatom, direktorom Udruženja Srce za djecu ugovor u sufinansiranju završetka radova na izgradnji roditeljske kuće u Tuzli.
22.12.2023. u 11:57
get url
text

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Federacije Nermin Nikšić koji je ovom prilikom iskazao podršku radu ovog Udruženja i opredjeljenost Federacije da podržava projekte općeg društvenog značaja u Federaciji, kakav je i ova roditeljska kuća. 

Roditeljska kuća u Tuzli, po uzoru na roditeljsku kuću u Sarajevu, namijenjena je za boravak roditelja čija se djeca liječe od malignih oboljenja na UKC Tuzla.

Izgradnja ove roditeljske kuće finansira se iz donatorskih sredstava, a Vlada FBiH je u budžetu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kroz rebalans osigurala 300.000 KM kojima se pokrivaju troškovi poskupljenja građevinskih materijala i konačnog privođenja kraju završnih radova na roditeljskoj kući.

Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu kazao je da se završetak radova očekuje tokom proljeća 2024. godine kada će roditeljska kuća u Tuzli otvoriti svoja vrata oboljeloj djeci i njihovim roditeljima, saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.