open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno u policiji
U Vlasenici nožem napadnuti povratnici Raza i njen sin Amir Ferhatović, napadač uhapšen
U Vlasenici je sinoć napadnuta povratnička porodica Ferhatović, Raza Ferhatović i njen sin Amir. Nožem ih je napao i nanio povrede njihov komšija Srbin.
29.07.2021. u 08:02
get url
text
Napad nožem
Napad nožem

U policijskoj stanici Vlasenica su nam kazali kako im je prijavljen napad, nakon čega je napadač, S. Z. rođen 1984. godine, uhapšen.

- Imamo prijavljen napad na porodicu Ferhatović. Napadač je uhapšen. Napao ih je, koliko je meni poznato, nekim manjim kuhinjskim nožem - kazali su nam jutros u Policijskoj stanici Vlasenica.

Ovaj događaj uplašio je povratnike u Vlasenici.

- Večeras je u Vlasenici napadnuta povratnička porodica Raza Ferhatović i Amir Ferhatović od komšija kojima su, iako u srebreničkom genocidu izgubiše oca i supruga, pružili ruku pomirenja! Valjda nije dovoljno bilo što ti lišiše života voljene, počiniše genocid i zločin, oduzeše život šesnaestogodišnjoj Melihi Durić prije 21 godinu i to 11. jula kada se polagao kamen temeljac u Memorijalnom centru Potočari. Pod plaštom Zakona o premjeru i katastru od 2018. godine otmu imovinu, sad je red i na ostale? Da li će nametnuti Inzkov zakon opet najviše platiti oni nedužni koji oprostiše i pružiše ruke pomirenja (povratnici na Drinu) i imaju li bošnjački lideri odgovor i političku mudrost da jednom za svagda stanu ukraj ugnjetavanju povratnika na Drinu. I da, porodica Ferhatović je, iako povrijeđeni, u policijskoj stanici u Vlasenici! Molim sve moje prijatelje da dijele ovu objavu i kolege novinare da se uključe u rasvjetljavanje ovakvih situacija. Hvala Vam i živjela nam jedina domovina Bosna i Hercegovina - napisala je na svom profilu Mulija Džulbegović iz Vlasenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.