open-navfaktor-logo
search
Posljednji ispraćaj
U Zenici klanjana dženaza privredniku Salki Džananoviću
Članovi porodice, prijatelji i poslovni partneri danas su se oprostili od zeničkog privrednika Salke Džananovića koji je prije dva dana izvršio samoubistvo.
10.01.2023. u 15:02
get url
text

Dženaza namaz 63-godišnjem Salki Džananoviću je klanjanja u dvorištu džamije Safija u zeničkom naselju Brist koju je izgradio sa svojim bratom te poklonio građanima ovog dijela Zenice.

Posljednjem ispraćaju Salke Džananovića prisustvovalo je više stotina građana koji su o njemu privatno i poslovno imali samo riječi hvale.

- Ljude treba pamtiti po djelima koja iza njih ostaju. To su njihovi spomenici. A konačan sud o njima prepustiti Allahu. Nema sumnje iza Mrkog ostalo je veliko djeli. Vrlo malo je ljudi sa takvim mirazom u Zenici ali i Bosni i Hercegovini - napisao je muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

Inače, Džananović je već dugo vremena bio u teškom zdravstvenom stanju zbog bolesti karcinoma, a nedavno je kompaniji Bingo prodao sve što je bilo u njegovom vlasništvu od Hotela Zenica, Shopping centra Džananović, maloprodajnih i veleprodajnih objekata, piše Zenicablog.

Svoj posao još prije 90-ih prvenstveno je pokrenuo s prodajom banana zbog čega su simbol njegovih maloprodanih, veleprodajnih objekata, ali i na Shopping centru Džananović bile banane. Godine rada i truda rezultirale su uspješnim poslovanjem koje je raslo od prvog do posljednjeg dana.

Njegovi prijatelji i poznanici, kao i poslovni partneri, su mišljenja da je Zenica izgubila velikog i uglednog Zeničanina, vizionara koji je promijenio izgled Zenice te svojim sugrađanima na neki način poklonio moderan hotel i prvi moderni Shopping centar još 2008. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.