open-navfaktor-logo
search
Nova sistematizacija
U ZOI-ju pripremaju otkaze za petnaestak radnika
Naredni mjeseci prema svemu sudeći bit će veoma interesantni u sarajevskoj firmi ZOI 84. 
24.08.2021. u 21:30
get url
text

Jasmin Mehić, prvi čovjek ove kantonalne firme, planira uskoro upoznati javnost sa svim šta je Uprava sa njim na čelu radila proteklih mjeseci.

- Imat ćemo mnogo za reći. Nadzorni odbor je odlučio da se objavi javni poziv za iznajmljivanje ugostiteljstva i ski-rentala, ako za njega dobijemo dobru ponudu. Ukoliko se to ne dogodi, naravno da ćemo ga zadržati. Kada su u pitanju ugostiteljski objekti, riječ je o onim na Malom polju i u Olimpijskoj dvorani Zetra – kaže za Faktor Jasmin Mehić, direktor ZOI-ja.

Već nekoliko mjeseci menadžment ove firme ističe da imaju previše radnika, a, prema svemu sudeći, uskoro bi se neki od njih mogli naći na birou za zapošljavanje.

- Sistematizacija radnih mjesta bit će prezentovana narednih desetak dana. Ko bi mogao svim ljudima ugoditi? Oni će reagovati šta god napravim. Mislim da će 60 posto reagovati pozitivno na sistematizaciju i to su oni koji žele da rade. Ovi drugi koji gledaju kako da ne rade, njima neće valjati šta god da se napravi. U zavisnosti od toga šta će biti sa ugostiteljstvom, mislim da će u ZOI-ju biti petnaestak ljudi viška – nastavlja Mehić.

Ni u prošloj sezoni četverosjed na Bjelašnici nije bio u funkciji, a direktor ZOI-ja bio je zagonetan kada je u pitanju plan za njegovo osposobljavanje.

- Rješenje za četverosjed ću ostaviti za press-konferenciju koja je planirana za dvije sedmice – kaže Mehić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.