open-navfaktor-logo
search
Šta se događa
U zraku nešto treperi: Ide li NES u parlamentarnu većinu, je li Nikšiću preko glave Pirić, Kukića, Isaka, šta kaže Ogrešević?
U najmanju ruku čudne stvari su se događale na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u smislu glasanja za dnevni red, budžet... Moglo se primijetiti da pojedini zastupnici iz opozicije su glasali za dnevni red. 
25.01.2024. u 13:05
get url
text

Sve glasnije se u Parlamentu FBiH može čuti da je Narodni evropski savez (NES) čiji je predsjednik Nermin Ogrešević, promijenio kurs i da se lagano priklanja parlamentarnoj većini.

- Izgleda da je NES sebe "ugradio" u budžet FBiH. Imamo informaciju kako parlamentarna većina, vlast, želi da se riješi utjecaja Rame Isaka, Elzine Pirić (PDA) jer ih neprestano ucjenjuju, nešto traže konstantno a ovi iz NES-a su kapacitirani, ima ih više zastupnika i šta je glas sina Rame Isaka, Arnela Isaka, Pirić u Zastupničkom domu FBiH, prema njihovim rukama.

Čak se razmišlja da se iz koalicije izbaci HDZ 1990 jer prema njima animozitet ima HDZ. Uglavnom "u zraku nešto treperi". Vidjet ćemo narednih dana u kojem pravcu će sve to ići - tvrde nam neki od federalnih parlamentaraca. 

Dodaju kako nije isključeno i da Stranka za BiH uđe u parlamentarnu većinu.

- Vidjeli ste kako Mirsad Kukić (PDA) putem rudnika Banovići ucjenjuje cijelu Federaciju BiH. Obustavio je isporuku uglja iz Banovića za Termoelektranu Tuzla i premijeru Nerminu Nikšiću je preko glave te priče. Na Zastupničkom domu su problematizirani enormni troškovi koji se predviđaju u ovoj godini za Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova. Ramo Isak se inače hvalio kako je dobro ispregovarao svoju poziciju kod ulaska u vlast - tvrde pojedini zastupnici nakon jučerašnje sjednice.

Kontaktirali smo Nermina Ogreševića, predsjednika NES-a, upitavši ga da li je tačno da NES prelazi u parlamentarnu većinu da li su se "ugradili" u budžet FBiH...

- Ništa od toga nije istina - kategoričan je Ogrešević. 

Upitali smo da li to znači da ostaju opozicija. 

- Mi ostajemo vjerni svojim stavovima. U ovoj državi kada imaš principe, sve relativiziraju. Mi imamo principe kojih se držimo - rekao nam je Ogrešević. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.