open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski BKC
Učenici generacije namjeravaju ostati u BiH: "Želim imati karijeru u mojoj državi"
Ministrica obrazovanja i nauke TK Fahreta Brašnjić istakla je da djeci treba dati šansu da ostanu u BiH, jer upravo su ova djeca pokretačka snaga našeg društva
29.10.2019. u 16:42
get url
text
Učenica generacije tuzlanske Osnovne škole "Mejdan" Emana Suljendić
Učenica generacije tuzlanske Osnovne škole "Mejdan" Emana Suljendić

Resorno kantonalno ministarstvo danas je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli okupilo najbolje osnovce i srednjoškolce. Čak 120 učenika generacije, za prošlu školsku godinu, dobilo je prigodna priznanja i jednokratne stipendije u iznosu od 100 KM.

- Mislim da su svi mladi ljudi u sali BKC-a jedan veliki potencijal. Naravno, ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez porodice i profesora. Ne plašim se za svoju budućnost, vjerujem da ću se izboriti za posao. Nisam od onih koji žele otići, smatram da se ovdje može puno postići uz veliki rad - kaže Ammar Grabić, učenik generacije Gimnazije "Mustafa Novalić" iz Gradačca.

Učenica generacije tuzlanske Osnovne škole "Mejdan" Emana Suljendić, nakon završetka osnovne škole upisala je Gimnaziju "Meša Selimović". Kaže da je za nju osnovna škola bila period otkrivanja sklonosti i talenta.

- Pokazala sam sklonost za fiziku, matematiku, jezike i moji uspjesi na takmičenjima pomogli su da budem učenica generacije. Nada svake zamlje leži u mladima i mi smo ti koji trebamo ispuniti očekivanja. Želim imati dobru karijeru u mojoj državi, ukoliko je to moguće. Sve je moguće uz dosta truda i odricanja, možda se neko neće složiti, ali ja imam svoj cilj i ne odustajem - kaže Emana.

Ministrica obrazovanja i nauke TK Fahreta Brašnjić istakla je da djeci treba dati šansu da ostanu u BiH, jer upravo su ova djeca pokretačka snaga našeg društva.

- Znanje ove djece je itekako kvalitetno. S njim je neko dugo radio da bi bili ovakvi, a naravno zaslužni su i njihovi roditelji. Mislim da im moramo pružiti više mogućnosti kroz nove smjerove u školama i uz dodatne sadržaje u nastavi - kaže ministrica Brašnjić.

Manifestacija posvećena učenicima generacije u Tuzlanskom kantonu je već postala tradicija i održava se 16. put.

{$galerijaFotografija}

ucenici-generacije-tk2019 (2).JPG
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.