open-navfaktor-logo
search
Podržali Kljaku
Udarac Radončiću: Mostarski SBB traži da ih se briše iz članstva stranke!
Gradski odbor SBB-a Mostar oglasio se saopćenjem za javnost u kojem daju punu podršku Anelu Kljaki, predsjedniku Kantonalnog odbora SBB-a u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.
26.02.2021. u 11:25
get url
text

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog navodnih prevara na posljednjim izborima u Mostaru, odnosno krađe glasova.

SBB-ovci iz Mostara, međutim, nisu saglasni sa predsjednikom stranke Radončićem. 

- Nakon izdatog saopćenja gospodina Fahrudina Radončića u emisiji Telering, koji se odnosi na teške optužbe i kvalifikacije koje su neargumentovane i subjektivne prirode na našeg predsjednika Kantonalnog odbora Anela Kljaku, cijenimo moralnim i altruističkim da damo punu podršku gospodinu Anelu Kljaki, koji se u dosadašnjem periodu iskazao kao iskren, sposoban i nadaren mlad političar sa jasnom vizijom - stoji u saopćenju SBB-a Mostar.

Neprihvatljivo je i nemoralno da se gospodin Anel Kljako, bez pravosnažnih presuda kvalifikuje kao kradljivac, samo iz razloga što je artikulirao proklamovane i zacrtane ciljeve Koalicije za Mostar, smatraju njegove stranačke kolege iz mostarskog SBB-a.

- Svi članovi Gradskog odbora Mostar jasno i čvrsto podržavaju stav gospodina Anela Kljake da je izbor dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika bila historijska prilika. Gospodin Fahrudin Radončić je u emisiji teškim kvalifikacijama kompromitirao gospodina Anela Kljaku, a samim tim i cijelu organizaciju SBB-a u Hercegovini. Shodno navedenom, jednoglasno dajemo podršku gospodinu Anelu Kljaki i dajemo ostavke na pozicije članova GO SBB Mostar i tražimo da se naša imena izbrišu iz evidencije članstva SBB-a - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.