open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Udruženja žrtava: Zašto ljekarske komore i politička javnost šute o zločinu modernog doktora Mengelea iz Brčkog
Normalnom čovjeku je nepojmljivo da ljekar, humanista po struci i po opredjeljenju, u svom dvorištu krije kosti svirepo ubijenih žrtava genocida iz Srebrenice, saopćili su Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa", nakon što je DNK analizom potvrđeno da su posmrtni ostaci dvije žrtve genocida u Srebrenici zabetonirani u fontani u dvorištu privatne kuće doktora Nebojše Mraovića u Brčkom.
31.01.2024. u 09:20
get url
text

VEZANI TEKST - DNK analiza potvrdila: U fontani u Brčkom zabetonirani posmrtni ostaci dvije žrtve genocida u Srebrenici

- Kako je moguće da doktor koji živi u Brčkom uradi takav zločin, zar dužnost ljekara nije da liječi, pomaže unesrećenima, zar nisu svi ljekari humanisti? E pa nisu!? Josef Mengele je započeo epohu dehumanizacije humane profesije u toku Drugog svjetskog rata. Na stotine hiljada Jevreja je osjetilo bolna nehumana djela doktora Mengelea - naveli su iz udruženja žrtava i dodali:

- Brčanski ljekar, Nebojša Mraović, kako kažu iz Instituta za nestale osobe, u svom istraživanju je koristio žrtve genocida iz Srebrenice, da bi ih nakon istraživanja zakopao u vlastitom dvorištu. Užas! Pitamo se zašto šute ljekarske komore? Zašto šuti i politička javnost? Na kraju, zašto šuti predsjednik Narodne skupštine RS-a, Nenad Stevandić, koji je također ljekar. Zar je  postupak ljekara iz Brčkog beznačajna stvar?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.