open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Udruženje generala BiH o pravosnažnoj presudi generalu Ramizu Drekoviću
Udruženje generala Bosne i Hercegovine reagiralo je na odluku Apelacionog vijeća Suda BiH kojom odbija žalbu Tužilaštva BiH na oslobađajuću presudu Suda BiH generalu i ratnom komandantu 4.korpusa Armije RBiH Ramizu Drekoviću.
22.11.2023. u 15:54
get url
text

VEZANI TEKST - Odbijena žalba Tužilaštva: Ramiz Dreković pravosnažno oslobođen

Kažu da je to još jedna pobjeda istine i pravde, još jedan dokaz da pripadnici Armije nisu ni naređivali ni izvršavali sistematske zločine u toku odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992. – 1995.

- Samo general Dreković i svi nepravedno optuženi branioci RBiH znaju kroz kakvu su golgotu prolazili i prolaze kroz proces suđenja, ali kroz ovu konačnu oslobađajuću presudu dokazana je njegova nevinost i čistoća naše borbe. Mi znamo da naša pravna borba za istinu nije gotova, ali poručujemo svima da neće uspjeti u namjeri izjednačavanja časnih branilaca i agresora.

Ovim putem u ime Udruženja generala Bosne i Hercegovine zahvaljujemo svima koji su pružili bilo koju vrstu podrške našem generalu Drekoviću u višegodišnjem sudskom procesu, a vijećima Suda BiH odajemo priznanje što su postupili u skladu sa pravom i zakonima.  Idemo dalje u borbi za istinu i pravdu!- saopćili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.