open-navfaktor-logo
search
Intenzivni razgovori
Udruženje poručilo poslodavcima: Ne potpisujte ponude koje je dostavila EPBiH dok...
Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine poziva članice i sva privredna društva u FBiH koja su od  Elektroprivrede BiH dobila ponude za cijene električne energije sa povećanjem da ove ugovore do daljnjeg ne potpisuju.
01.11.2023. u 11:16
get url
text

- Intenzivno razgovaramo sa Upravom Elektroprivrede BiH i resornim ministrima u Vladi FBiH kako bismo razriješili pitanje cijene električne energije za privredu. U UPFBiH se kategorično protivimo povećanju cijena električne energije za privredu - kaže Adnan Smailbegović, predsjednik UPFBiH.

Na inicijativu UPFBiH, tokom protekle i ove sedmice Smailbegović i direktor UPFBiH Mario Nenadić održali su sastanke sa generalnim direktorom Eleketroprivrede BiH i njegovim saradnicima, zatim sa Vedranom Lakićem, ministrom energetike, rudarstva i industrije i Vojinom Mijatovićem, zamjenikom premijera i ministrom poduzetništva, razvoja i obrta u Vladi FBiH.

- Još nema zvaničnog stava nadležnih u Vladi FBiH i Elektroprivredi BiH u vezi sa cijenom električne energije za privredu. Tokom razgovora smo naglasili da je stav poslodavaca da nema nikakvog razloga, niti potrebe za povećanje cijena električne energije privredi te da poslodavci ne trebaju rješavati probleme EPBiH, izazvane drugim faktorima, nevezanim za realni sektor. Ono što za sada pouzdano znamo jeste da je dogovoreno da se u Vladi FBiH održi hitan sastanak kojemu će prisustvovati poslodavci, predstavnici EPBiH i Vlade FBiH na kojem bi se trebao postići konačan dogovor o ovom pitanju - kaže Smailbegović, saopćilo je Udruženje.

Iz Udruženja i ovim putem pozivaju vlasti i rukovodstvo EPBiH da rasterete poslovanje realnog sektora i omoguće veće investicije i razvoj u narednoj godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.