open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka: Zahvalni narodu Kuvajta za pomoć u izgradnji kuće
Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka pokrenulo je projekat izgradnje druge Roditeljske kuće na području FBiH, u Tuzli, kroz koju pruža smještaj, psihosocijalnu podršku, ali i pomoć tokom teškog procesa liječenja djece oboljele od raka.
22.06.2021. u 22:18
get url
text
Tuzla

Roditeljska kuća je više od pukog smještaja, ona je drugi dom, utočište i mjesto gdje teško oboljela djeca imaju priliku boraviti u porodičnoj atmosferi zajedno za svojim roditeljima, braćom i sestrama i porodicom.

Najveću zahvalnost dugujemo narodu Kuvajta i Generalnom sekretarijatu za vakufe Države Kuvajt, koji su osigurali 800.000 KM za njenu izgradnju uz podršku i preporuku Vakufske direkcije Islamske zajednice BiH.

Stoga smo u ime tog prijateljstva i podrške htjeli poslati poruku zahvalnosti kroz osvjetljenje zgrade Privredne komore TK. Ona je večeras ogrnuta u zastavu Države Kuvajt u znak zahvalnosti djece oboljele od raka i njihovih porodica, koje će dobiti svoj drugi dom i mjesto gdje će porodica ponovo biti na okupu. Mjesto gdje će imati priliku zajednički da izbore najvažniju bitku njihovih života. Bitku za život.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.