open-navfaktor-logo
search
Obmanjuje javnost
Udruženje žrtava i svjedoka genocida od Schmidta traži smjenu Lidije Bradara
Udruženje žrtava i svjedoka genocida, uz podršku i saglasnost Udruženja građana žrtava rata "92-95 16. april" Ahmići, zahtijevaju smjenu predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Lidije Bradara, navodeći za razlog da je ponovo obmanjivala javnost, negirala presudu MKSJ i domaćih sudova, lažno navodeći da za zločin u selu Trusina "nikad niko nije odgovarao". 
18.04.2023. u 13:28
get url
text

VEZANI TEKST - Bradara za njemački javni servis izrekla laž o zločinu u Trusini, oni je demantovali

- Ono što nas dodatno zabrinjava je njezin pokušaj da zločin pravda zločina i njena izjava u povodu obilježavanja zločina u Trusini istovremeno je ponovno negiranje i minimiziranje zločina u Ahmićima. Očekivali smo da će Bradara nakon obilježavanja zločina u Trusini korigovati svoju izjavu ili se izvinuti javnosti zbog iznesene neistine, međutim očito da je namjera Lidije Bradara nastavak negiranja zločina i veličanje presuđenih ratnih zločina - saopćeno je iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

Iz Udruženja od visokog predstavnika Christiane Schmidta traže da smijeni predsjednicu FBiH.

- Tražimo da konačno poduzmete mjere i smijenite predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine i na taj način zaštitite žrtve i konačno pređete sa riječi na djela - navedeno je u zahtjevu upućenom visokom predstavniku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.