open-navfaktor-logo
search
Akcija Vizionar
Uhapšen Abdulah Skaka
Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru, uhapšen je u sklopu akcije "Vizionar". 
23.05.2023. u 14:15
get url
text

VEZANI TEKST - Istraga otkriva: Zbog čega je Abdulah Skaka na meti policije i Tužilaštva KS

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić u izjavi za medije kazala je da su policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS danas proveli akciju "Vizionar".

- Izvršeni su pretresi na više lokacija. Muškarac, 1983. godište, inicijala A. S. je lišen slobode zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave. Trenutno se na kriminalističkoj obradi nalazi više osoba. Ova akcija provodi se zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi - rekla je Novalić u izjavi za medije. 

Podsjećamo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode operativno-taktičku akciju "Vizionar".

- U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS - saopćeno je danas ranije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.