open-navfaktor-logo
search
Izdvojeno 70 miliona KM
UIO: Objava oglasa za kupovinu zgrade u Banjoj Luci do kraja godine
Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH) još nije raspisala javni oglas za kupovinu objekta za smještaj zaposlenih u Centralnom uredu i u Regionalnom centru Banja Luka. Pripreme za objavu oglasa su u toku i očekujemo da će isti biti spreman i poslan na objavu do kraja 2023, potvrdio je za Faktor portparol UIO Ratko Kovačević.
03.11.2023. u 13:56
get url
text

VEZANI TEKST - Vijeće ministara odobrilo blizu 70 miliona KM za kupovinu zgrade za UIOBiH u Banjoj Luci

U javnosti se podigla velika prašina u vezi s kupovinom nove zgrade za smještaj glavnog ureda i regionalnog centra Uprave za indirektno oporezivanje u Banjoj Luci.

Vijeće ministara je na sjednici u julu odlučilo da će se za zgradu UIO u Banjoj Luci izdvojiti 69,5 miliona KM. Procedura podrazumijeva raspisivanje tendera za kupovinu zgrade.

Ovo pitanje godinama je bilo predmet spora, a najviše kritika opozicije te optužbi da je zgrada koja bi trebala biti kupljena u vlasništvu Mile Radišića, biznismena bliskog predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku. Postavlja se pitanje hoće li na tenderu Radišićeva firma ponovo biti jedina koja ispunjava sve uvjete. 

Iz UIO su prethodnih godina isticali žaljenje jer službenici UIO zaposleni u Banjoj Luci nemaju, kako su kazali, gotovo nikakve uvjete za rad. Naveli su da problem smještaja u Banjoj Luci pokušavaju riješiti od 2014. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.