open-navfaktor-logo
search
Nakon požara
Uk, Mijatović i Bečarević sa Terovićem i zakupcima na pijaci "Kvadrant" o modalitetima pomoći
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministar privrede Zlatko Mijatović i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bečarević održali su danas sastanak s direktorom KJKP "Tržnice-pijace Sarajevo" Jasminom Terovićem te nekoliko zakupaca, kako bi razgovarali o modalitetima pomoći nakon nedjeljnog požara na pijaci "Kvadrant".
07.11.2023. u 15:25
get url
text

{$galerijaFotografija}

Terović je ovom prilikom informirao prisutne o trenutnom stanju, kazavši da je počelo čišćenje terena te je premijera i ministre zamolio da im, u procesu odvoza velike količine materijala, pomognu druga javna preduzeća te policija, kako bi taj posao bio obavljen što prije.

Namjera je, kako je naveo, lokaciju što prije ponovo staviti u funkciju. Iznio je plan da nakon ovosedmičnog čišćenja terena u narednih 10-ak dana postave oko 100 novih boksova, kako bi zakupci što prije ponovo počeli raditi.

Premijer Uk i ministri Mijatović i Bečarević obećali su svu neophodnu pomoć kantonalnih preduzeća u čišćenju. Također su prisutne informirali da Vlada užurbano traži modalitete da pomogne zakupcima, odnosno radnicima koji su radili na ovoj pijaci.

- Užurbano razmatramo sve mogućnosti i zakonske resurse i u narednih nekoliko dana Vlada će izaći s tim prijedlogom - poručili su premijer i ministri, navodeći da biraju rješenje koje će biti najpravednije i koje će omogućiti onima koji su pretrpjeli štetu da što lakše prebrode situaciju i ponovo počnu raditi, saopćeno je iz Press službe KS.

IMG_20231106_102327.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.