open-navfaktor-logo
search
Uljepšano Sarajevo
Ulice Ferhadija i Titova ukrašene povodom Kurban-bajrama
Na inicijativu Vlade Kantona Sarajevo i nadležnog Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS danas su postavljene svijetleće dekoracije u obliku kugli u ulicama Ferhadija i Maršala Tita.
16.07.2021. u 22:24
get url
text

Centralne gradske ulice ukrašene su povodom predstojećeg Kurban-bajrama, s ciljem upotpunjavanja i naglašavanja praznične atmosfere, saopćio je Press KS.

Ukupno je postavljeno 27 svijetlećih dekoracija, a po nalogu nadležnog ministarstva montirali su ih uposlenici KJKP "Park".

U ulici Maršala Tita, na dijelu od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva, postavljeno je 20 dekorativnih elemenata, te u ulici Ferhadija još sedam.

- Ovo je jedan od načina da se građanima Kantona Sarajevo islamskih vjerskih uvjerenja uljepša doček njihovog najvećeg blagdana i najdražeg gosta - Bajrama - istakao je resorni ministar Enver Hadžiahmetović.

Svjetlosne dekoracije uključene su večeras, istovremeno s početkom rada ulične rasvjete, čime se također značajno doprinijelo ljepšem izgledu centralnih ulica našeg glavnog grada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.