open-navfaktor-logo
search
Sunčano i toplo
Ulice Konjica za vikend pune domaćih turista
Konjic posljednjih godina svakim danom privlači sve više gostiju, što je i cilj Gradske uprave, koja kontinuiranim aktivnostima na obogaćivanju turističkih sadržaja, šalje zainteresiranim gostima jasnu poruku kroz slogan "Welcome to Konjic".
19.02.2024. u 08:25
get url
text

Sunčan dan i neočekivano visoke temperature zraka za ovo doba godine, uz ugodan ambijent i tradicionalnu konjičku gostoljubivost, razlozi su što su za vikend mnoge Sarajlije, naročito s mališanima, odlučile provesti vrijeme uz obale Neretve, "okupirajući" šetnice, konjičke ulice i ugostiteljske objekte, izvijestili su iz Gradske uprave Grada Konjica.

Uz veliki broj Konjičana koji su dan iskoristili za boravak na otvorenom, druženje u baštama ugostiteljskih objekata ili šetnju gradom, posjetitelji iz Sarajeva su uglavnom pristizali u grupama.

Rihad Alomerović, koji je uživao u Konjicu s članovima porodice svih uzrasta, s osmijehom je naglasio da on i njegovo društvo baš vole Konjic.

- Ovdje nam je blizu, lijepo je i svi uživamo. Klima je drugačija nego u Sarajevu, nastojimo često doći, a svratimo obavezno i pri povratku s mora u naš Konjic – kazao je on.  

Osim prirodnih ljepota, ugodne klime, Konjic, kako navode gosti, posjećuju i zbog dobre gastro ponude, ali i kvalitetnih kulturno-zabavnih sadržaja, koji su dostupni tokom cijele godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.