open-navfaktor-logo
search
Reakcije
ULUPUBIH: Nismo vršili ispitivanja o doživljaju religije, najoštrije osuđujemo izjave o ezanu Miomirke Melank
Nakon što se prethodnih dana raspravljalo o emailu autorice Miomirke Mile Melank, inače, zastupnice Naše stranke, upućenom na adresu Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH, a u kojem se o ezanu govori kao "bezobraznom ispiranju mozga", "ideološko-propagandnom džinglu", oglasilo se i Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera (ULUPUBiH).    
24.06.2022. u 14:05
get url
text

VEZANI TEKST - Zulfikarpašić: Vrh Naše stranke znao je za Miomirkin mail o ezanu, nisu ništa poduzeli

- Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera je nestranačka i nevladina organizacija koja okuplja umjetnike/ice iz cijele Bosne i Hercegovine, različitih političkih i vjerskih opredjeljenja koji su se udružili da promoviraju primijenjenu umjetnost i dizajn. Naša vizija je da kreiramo društvo u kome umjetnici odlučuju o razvoju umjetnosti i kulture, određujemo umjetničke standarde i doprinosimo razvoju zajednice. Naši članovi su dužni da svojim djelima kao i javnim djelovanjem brane ideale humanizma i mira i budu protiv rasne, vjerske i nacionalne diskriminacije.

Želimo da obavijestimo javnost da ULUPUBIH u svojim programskim aktivnostima od 2018. do 2022. godine nije vršio nikakva ispitivanja o doživljaju religije u javnom prostoru niti je spremao organizaciju umjetnički performans na tu temu. Udruženje se ograđuje i najoštrije osuđuje izjave o ezanu bivše sekretarke Udruženja Miomirke Melank - istakli su iz Udruženja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.