open-navfaktor-logo
search
UKC Tuzla
Umihanić: Za odlazak u Tursku prijavila se 44 doktora i 22 medicinske sestre, interes je još veći
Za odlazak u Tursku na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla prijavila su se 44 doktora, specijalista i specijalizanta, kao i 22 medicinske sestre i tehničara, potvrdio je dr. Šekib Umihanić, koji je koordinator medicinskog tima.
10.02.2023. u 20:10
get url
text

Podsjećamo, na UKC-u Tuzla prije dva dana formiran je mobilni medicinski tim za pomoć povrijeđenim u zemljotresu u Turskoj, koji bi trebali činiti ljekari hirurških disciplina.

- Postoji još veći interes na UKC-u za odlazak u Tursku, ali i u drugim medicinskim ustanovama s područja TK, konkretno javile su mi se kolege iz Doma zdravlja Živinice i stavili se na raspolaganje, među njima ima doktora, sestara i vozača - kaže dr. Umihanić.

On dodaje da je u svojstvu koordinatora razgovarao s predstavnicima Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine te je rečeno da Turska za sada nema potrebu za medicinskim kadrom, nego da su prioritet spasilačke i inžinjerijske jedinice.

- Kada ćemo dobiti zeleno svjetlo da idemo ne znamo, stavili smo se na raspologanje i u stalnoj smo komunikaciji s našim institucijama - kaže Umihanić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.