open-navfaktor-logo
search
Ismijavanje pravde
Umjesto u sudnici, optuženi za ratne zločine u Vlasenici Mićo Kraljević kod Milorada Dodika
Umjesto u sudnici Suda Bosne i Hercegovine, načelnik Vlasenice, Miroslav Mićo Kraljević sinoć se obreo u Banjoj Luci u posjeti Miloradu Dodiku -  predsjedniku SNSD-a.
31.03.2022. u 11:15
get url
text

Miroslav Mićo Kraljević, Mane Đurić, Radenko Stanić i Goran Garić optuženi su za teške ratne zločine počinjene početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu nad bošnjačkim civilima u Vlasenici i jučer su se trebali pojaviti na suđenju, koje je zbog navodne bolesti optuženog Maneta Đurića, samo u ovom mjesecu, dva puta otkazivano.

I najmanjem djetetu u Vlasenici poznato je da je Đurić samo izgovor za razvlačenje sudskog postupka, u kome optuženi, zahvaljujući, očigledno svojim vezama i u Tužilaštvu i u Sudu BiH, čine sve da se ne suoče sa pravdom, što im, već tri godine, polazi za rukom, piše Politički.ba

Kraljević je jučer, znajući da je ročište otkazano, sa svojim partijskim "saborcima" požurio u Banju Luku kako bi svog političkog šefa obavijestio da na predstojećim izborima očekuje "jednu od najubjedljivijih pobjeda" u Vlasenici, očigledno, uvjeren da od njegovog suđenja i moguće odluke o pritvoru neće biti ništa.

Prije četiri godine, tačno na jučerašnji dan, 30. marta 2018. godine u Sudu BiH je održano ročište za izjašnjenje o krivnji u predmetu Kraljević, Đurić, Stanić i Garić, da bi 2. oktobra 2019. godine bio održan i glavni pretres.

Zvanična stranica Suda BiH javnost je, nakon glavnog pretresa, obavijestila da je "u toku  iznošenje dokaza tužilaštva" kojih, kako sada stvari stoje, niti je bilo, a po svoj prilici neće ih ni biti, jer je svako do sada zakazano ročište bilo odgođeno.

Sudska lakrdija u procesu Miroslavu Mići Kraljeviću, Radenku Staniću, Manetu Đuriću i Goranu Gariću, prema informacijama koje dolaze iz Vlasenice, mogla bi trajati sve dok i posljednji svjedok Tužilaštva u ovom predmetu ne bude ili kupljen ili ucijenjen, ili, pak preko noći nestane iz Vlasenice.

Dotle, Miroslav Kraljević može mirno uživati u stranačkim aktivnostima, ali i rezultatima teških ratnih zločina za koje ga tereti Tužilaštvo BiH.

Fotografija na kojoj Kraljević, na dan kada je u Sudu BiH trebao polagati račun za teške ratne zločine počinjene u Vlasenici,  pozira u društvu Milorada Dodika i svojih stranačkih kolega, najbolja je slika ismijavanja pravde i zakona države Bosne i Hercegovine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.