open-navfaktor-logo
search
Saopćili inicijatori
Uplaćen kompletan iznos za putovanje na hadž nane Fate Orlović
Humanitarna orgnizacija Bošnjaci Frankfurta i dijaspore i web magazin Bošnjaci. net saopćili su da je putem Fondacije Asr na račun Ureda za hadž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izvršena uplata kompletnog iznosa namijenjena za svrhe hadža nane Fate Orlović.
04.05.2023. u 19:11
get url
text

Ovom informacijom su, kako ističu, željeli obradovati sve sve sponzore koji su učestvovali u ovoj hediji za odlazak na hadž za nanu Fatu Orlović.

Podsjećaju da zbog epidemije COVID-19 i ograničenog kretanja starijih osoba nana Fata nije mogla posjetiti Mekku i Medinu.

- Napokon, ove godine su ukinute sve restrikcije, tako da se, hvala Allahu, ukazala prilika da se bošnjačkoj heroini Nani Fati ispuni želja da obavi hadž, umru i da njeno vedro lice ozari Allahov nur, mubarek Kabbe i mubarek mjesta u Mekki i Medini kojima je koračao voljeni poslanik Muhammed, s. a. v. s. Molimo Allaha, dž. š., da Nani Fati podari dobro zdravlje i da bez poteškoća obavi hadž, da joj bude hadž mebrur. Amin! - saopćeno je.

Organizatoru su uputili veliku zahvalnost svim sponzorima ove akcije, napomenuvši da je u njoj učestvovalo oko 200 osoba od Švedske do Sjeverne Amerike.

- Zahvalnost upućujemo reisu-l-ulemi i Uredu za hadž IZBiH koji su inicijatorima od samog početka obećali da će sve uraditi da Nani Fati omoguće i olakšaju da putuje na hadž i na taj način obraduju našu heroinu, pokretače akcije i sve sponzore - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.