open-navfaktor-logo
search
Bit će testiranja
Uposlenik Elektroprivrede BiH zaražen koronavirusom, u ponedjeljak na poslu samo rukovodioci
Jedan od uposlenika Javnog preduzeća Elektroprivrede BiH pozitivan je na koronavirus i danas nakon tog saznanja svi uposlenici Direkcije u Sarajevu su poslani svojim kućama, a u zgradi se provodi detaljna dezinfekcija, rekla je za Faktor Midheta Kurspahić, glasnogovornica JP Elektroprivreda BiH. 
19.06.2020. u 18:30
get url
text

Naglašava da radnik koji je zaražen koronavirusom nije radio u jednom od naplatnih centara.

- Jedan naš uposlenik je pozitivan na koronavirus. Poslali su nas kući i svi koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom će biti testirani. Provodit će se aktivnosti da u zgradi boravi što manji broj ljudi, da se smanje mogućnosti širenja virusa... Provode se sve higijensko-epidemiološke mjere. Zapravo, one se provode već duže od dva mjeseca, od dana kada je bilo proglašeno stanje prirodne nesreće i to je nastavljeno i kada je odluka o stanju nesreće stavljena van snage - govori nam Kurspahić i dodaje:

"Znači svaki uposlenik prilikom ulaska u zgradu prolazi kroz trijažu, od dezinfekcije obuće, ruku, mjerenja temperature. U ponedjeljak će na poslu biti samo rukovodioci, dalje ćemo vidjeti kako će se organizovati način rada. Uglavnom, sprovode se sve mjere kako bi se smanjila koncentracija ljudi u zgradi Direkcije koja se detaljno dezinfikuje a što je i do sada rađeno".

Upitali smo da li će ova situacija utjecati na rad naplatnih centara Elektroprivrede BiH, gdje građani plaćaju račune za električnu energiju.

- Mi smo imali taj poseban režim skraćenog radnog vremena na našim naplatnim mjestima. Kakva će odluka dalja biti ja vam u ovom trenutku ne mogu reći. Naš centralni krizni štab i dalje djeluje, prema tome treba očekivati odluke u tom smislu. Moram kazati da do sada, ne samo da smo mi poštovali mjere zaštite, zahvalnost izražavamo našim kupcima koji su poštovali sve higijensko-epidemiološke preporuke, od socijalne distance, maski... - govori Kurspahić i naglašava da uposlenik pozitivan na koronavirus nije radio niti u jednom od naplatnih centara, već se radi o drugoj vrsti posla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.