open-navfaktor-logo
search
Akademija u Banjoj Luci
Upozoravajuće poruke: Postoje Srbi, pokatoličeni i poislamizovani Srbi, koga je Hitler napao, Tuđman je Pavelićev nasljednik
Tokom svečane akademije održane u Banjoj Luci povodom neustavnog dana Republike Srpske govorilo se o historiji srpskog naroda, njegovom stradanju... 
11.01.2023. u 21:19
get url
text

Na ovom skupu iznesene su mnogobrojne teze kojima su se kroz iskrivljavanje historije, možemo slobodno reći, postavljali temelji za nove mitove o srpskom narodu. 

Prenosimo neke od njih čije poruke nisu nimalo bezazlene. Podsjetimo, na sličan način su ispisivane stranice čuvenog Memoranduma Srpske akademije nauka i umjetnosti, a što je bilo uvod u krvavi pohod soldateske Slobodana Miloševića na prostorima Balkana, od Slovenije do Kosova. Mit seže od ranog srednjeg vijeka i evo šta je, između ostalog, poručeno na toj akademiji, otvorenoj veličanjem lika i djela Milorada Dodika. 

- Nakon što je Stefan Nemanja postavio temelje srpske države, a njegov sin Rastko (sveti Sava) osnovao Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski narod je branio političku nezavisnost od Bizantijskog carstva i vjeru od katoličkih zemalja na sjeveru i zapadu.

- U borbama sa Turcima branili ne samo sebe nego i cijelu Evropu.

- Kako je rečeno, za razliku od mita koji govori o kosovskom porazu, Srbi Kosovski boj nisu izgubili, ali su izgubili živote svojih najboljih sinova. Srpska vojska bila je desetkovana, a turske horde nastavile su da naviru.

- Tokom Prvog svjetskog rata Srbi su trpjeli maltretiranja, pljačkanja i ponižavanja od lokalnih muslimana i katolika srpskog porijekla i bili su svjedoci zvjerskih zločina koji su pokatoličeni i islamizovani Srbi, po upadu na teritoriju Kraljevine Srbije činili nad nedužnim narodom.

- Vrijeme je pokazalo da je Jugoslavija bila loša kuća za srpski narod koji je boreći se za nju izgubio većinu svoje mladosti.

- Također, 1941. godine Hitler je zvanično napao Jugoslaviju, nezvanično napao je Srbiju i srpski narod.

-  Tokom Drugog svjetskog rata ustaška vojska najkrvoločnijih Hrvata među kojima su prednjačili potomci pokatoličenih Srba i najkrvoločniji muslimani većinom srpskog porijekla počinili zločine nad pravoslavnim Srbima koji po masovnosti u odnosu na brojnost počinitelja i žrtvi nadilaze nacističke, a po nečovječnosti u novijoj historiji nemaju premca.

- U Drugom svjetskom ratu živote ostavilo oko milion pravoslavnih Srba.

- Granice u Kraljevini Jugoslaviji nacrtane proizvoljno na štetu pravoslavnih Srba.

- Antisrpska ideja ponovo zavladala, te su pravoslavni Srbi bili prinuđeni da se bore protiv ustaša i mudžahedina koje su zapadne sile snadbdijevale oružjem i podrškom svoje medijske mašinerije. 

- Imperija laži hrvatska i muslimanska stradanja dijelom izmišljala, dijelom preuveličavala, a za srpske žrtve nije bilo mjesta.

- Ideju Ante Pavelića da Hrvatsku očisti od Srba njegov nasljednik Franjo Tuđman proveo je u djelo.

- Sarajevski Srbi koji su ostali u obruču Izetbegovićevih branilaca grada bili su izloženi teroru i zločinima, a oni koji su ostali van obruča - težak teret borbe. I jedni i drugi bili su prinuđeni da napuste grad.

Većina izrečenih teza jeste iz puštanih videosnimaka koji su na ekavici.

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić koji je bio govornik na ovom skupu svoju retoriku usmjerio je ka veličanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog naroda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.