open-navfaktor-logo
search
Nema opuštanja
Upozorenje iz MUP-a Kantona Sarajevo građanima povodom ublažavanja mjera
S obzirom na to da je na području Kantona Sarajevo proteklog vikenda zabilježeno pojačano prisustvo građana na pojedinim izletištima, kao i da je uočena pojava nepropisnog parkiranja vozila, iz MUP-a Kantona Sarajevo uputili su upozorenje vozačima.
13.05.2020. u 10:16
get url
text

Iz policije upozoravaju sve vozače vozila koji imaju namjeru i tokom narednog perioda posjetiti određene lokalitete poput Vrela Bosne, Bentbaše, Trebevića, Igmana, Bjelašnice, Bijambara ili drugih mjesta, da se pridržavaju zakonskih normi te vozila parkiraju na postojećim parking prostorima koji se nalaze u blizini spomenutih izletišta.

- Ukoliko policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uoče vozila koja su nepropisno parkirana, posebno na dijelu kolovoza čime ometaju normalno odvijanje saobraćaja, poduzet će mjere i radnje na sankcionisanju vozača, odnosno njihovih vlasnika - saopćili su iz MUP-a KS.

Također napominju da i dalje na snazi određene naredbe Federalnog štaba civilne zaštite donesene s ciljem sprečavanja širenja pandemije koronavirusa, poput zabrane kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, osim u određene dane (mlađi od 18 godina utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati, a stariji od 65 godina ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati), dok je omogućeno svakodnevno kretanje u vozilima navedenih kategorija stanovništva, u smislu prevoza sa jednog na drugo mjesto.

- Posebno naglašavamo i dalje aktuelnu naredbu o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo kontinuirano će nastaviti aktivnosti na kontroli poštivanja naloženih mjera i naredbi koje su i dalje na snazi, te apelujemo na građane da ih se pridržavaju, jer se u protivnom izlažu riziku da budu prekršajno sankcionisani - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.