open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Upozorenje vozačima: Mogući poledica i odroni
Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac) i Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica)
25.12.2019. u 07:22
get url
text

Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i mostove i prilaze tunelima.

Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac) i Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.