open-navfaktor-logo
search
Teška situacija
Uprava HP Mostar isplatila radnicima po 500 KM jednokratne pomoći, u Sindikatu nezadovoljni
Uprava Hrvatske pošte (HP) Mostar svojim je radnicima uplatila 500 maraka jednokratne novčane pomoći, a Sindikat HP Mostar nezadovoljan je odlukom da se ta pomoć isplati i članovima Uprave Društva.
12.10.2022. u 09:55
get url
text

- Prema njihovim riječima, preduzeće nema novca za neku veću cifru. Možda ovo možemo i razumjeti, ali ne možemo razumjeti kako su to članovi Uprave HP Mostar ugroženi, pa su i oni dobili isti iznos jednokratne pomoći, kad su njihova primanja i do pet puta veća od npr. primanja šalterskih radnika, vozača, poštara itd - navodi se u saopćenju Sindikata HP Mostar.

Iz Sindikata dalje navode kako pojedinci stalno govore da je situacija teška, a istovremeno se ne odriču niti jedne svoje privilegije (službene kartice, službena vozila i gorivo u privatne svrhe, službena putovanja i u zemlje EU-a).

- Možda oni ovo ne smatraju privilegijama, ali dok sve ovo imaju na raspolaganju ne mogu ostalim zaposlenicima HP Mostar govoriti o teškom stanju i o tome kako nema novca za povećanje naših plaća koje su, usput rečeno, za veliku većinu zaposlenih u HP Mostar niže od prosječne plaće u FBiH - poručili su iz Sindikata HP Mostar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.