open-navfaktor-logo
search
Oduzeta roba
Uprava za indirektno oporezivanje će uništiti 2.783 vozila
Uprava za za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH) okončala je postupak uništenja za ukupno 2.783  vozila, a trenutno 279 motornih vozila ispunjava uvjete za takav postupak, u skladu sa odredbama Uputstva o uništenju i ustupanju carinske robe, te je raspisan javni oglas za izbor ponuđača za njihovo uništenje, rečeno je Feni u toj upravi.
24.02.2024. u 10:14
get url
text

Krajnji rok za prijavu ponuda je 19. mart, kako je regulisano u samom javnom oglasu, a uništenje i otkup korisnih otpadaka vozila se provodi komisijskom predajom vozila ovlaštenim pravnim subjektima  za obavljanje usluge njihovog uništenja, te zbrinjavanja u skladu sa važećom regulativom.

- Postupanje UIO sa oduzetom robom, dakle i vozilima, određeno je u zavisnosti od konačnih sudskih odluka, ali i ispunjenosti uvjeta za puštanje u slobodan promet na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kada su u pitanju vozila koja ne zadovoljavaju zakonske uvjete za puštanje u dalji promet na teritoriji BiH, pokreće se postupak njihovog uništenja u skladu sa odredbama Uputstva o uništenju i ustupanju carinske robe – navode iz UIO.

Najpovoljnijom ponudom, prema navodima iz oglasa, smatrat će se ponuda u kojoj je ponuđena najviša cijena po kilogramu korisnih otpadaka i ostataka uništenja.

Iz UIO kažu da se oduzeta roba zbog povrede krivičnog i prekršajnog zakonodavstva iz propisane nadležnosti, smješta u centralno i pomoćna skladišta oduzete robe pri regionalnim centrima Banja Luka, Sarajevo, Mostar i Tuzla, na kojim lokacijama se u konačnici i vrši uništavanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.