open-navfaktor-logo
search
Sindikat policije KS
Upravni odbor ne podržava prijedlog da se policajcima isplati po 1.000 KM
Upravni odbor (UO) Sindikata policije Kantona Sarajevo (KS) jednoglasno je donio zaključak da u ovom trenutku ne podržava prijedlog predsjednika Unije samostalnih sindikata policije Federacije BiH (USSPFBiH), da se policijskim službenicima isplati po 1.000 KM.
01.05.2020. u 13:08
get url
text

Naime, UO Sindikata policije razmatrao je na sjednici, održanoj u četvrtak, saopštenje predsjednika Unije samostalnih sindikata policije FBiH, kojim se traži od vlasti da po uzoru na RS svim policijskim službenicima, koji su radno angažovani u vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa, isplati po 1.000 KM.

- S obzirom na to da je u Kantonu Sarajevo do sada bez posla ostalo blizu 5.000 radnika, smatramo da je prioritet Vlade KS da finansijski pomogne te radnike i druge najugroženije kategorije koje su pretrpjele štetu proglašenjem nesreće izazavne pandemijom koronavirusa - navodi UO Sindikata policije KS u saopćenju za javnost.

Ovaj sindikat, istovremeno, daje punu podršku u radu svim uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije, navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik UO Sindikata policije KS Sadik Ećo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.