open-navfaktor-logo
search
Tradicija
Upriličeno bajramsko čestitanje kod reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića
Nakon centralne svečanosti u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, povodom jednog od najvećih muslimanskih blagdana Kurban-bajrama, u Carevoj džamiji upriličeno je tradicionalno čestitanje kod reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.
09.07.2022. u 10:56
get url
text

{$galerijaFotografija}

Reisu-l-ulema je uz razgovor goste počastio kafom, sokom i nezaobilaznom baklavom. Čestitke su mu uputili državni dužnosnici, dužnosnici institucija i ustanova Islamske zajednice, predstavnici političkih stranaka, kulturnih i drugih institucija, diplomatskog kora, te brojne druge ličnosti i građani.

Na čestitanje reisu-l-ulemi došao je i veliki broj mladih i djece, a bajramsku radost najmlađih gostiju uljepšala je bajram-banka.

Čestitke reisu-l-ulemi između ostalih uputili su i Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te Adis Ahmetović, njemački političar bh. korijena koji je zastupnik u Bundestagu. Kavazović se ovom prilikom Ahmetoviću zahvalio na svemu sto radi za BiH.

- Ovo je prvi put da se Njemačka očitovala. Svjestan sam da sam Nijemac i ako si ponosan građanin EU-a onda moraš imati interese za BiH. BiH mora biti evropska, dio NATO-a - rekao je Ahmetović.

0J4A5132.jpg
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.