open-navfaktor-logo
search
Roštilj i sevdalinke
Upriličeno prvomajsko druženje za 800 penzionera u Parku šume Mojmilo u Sarajevu
Pripremili smo roštilj kao što je i običaj za 1. maj tako da i naši penzioneri osjete tu radost, rekao je Semir Efendić.
AUTOR: Faktor
01.05.2024. u 19:26
get url
text
Sa druženja u Parku šume Mojmilo
Sa druženja u Parku šume Mojmilo
FOTO: Općina Novi Grad Sarajevo
Općina Novi Grad Sarajevo organizirala je prvomajsko druženje sa novogradskim penzionerima u ambijentu Parka šume Mojmilo i tako ozvaničila početak novog režima rada ovog parka.
Oko 800 članova Centra za akitvno i zdravo starenje Novi Grad i Udruženja penzionera Novi Grad uživali su uz roštilj, osvježenja i svedalinke u zelenoj oazi Parka šume Mojmilo, saopćeno je iz Općine Novi Grad.
Dodaje se kako je radost prvomajskih praznika sa njima podjelio i općinski načelnik Semir Efendić.
Ovom prilikom Efendić je istakao značaj ovakvih druženja i poručio da se Općina Novi Grad odlučila da proslavom prvog maja oficijelno ozvaniči i početak rada Parka šume Mojmilo sa novim sadržajima i uređenjem.
- Odziv je zaista bio masovan, imali smo prijavljenih oko 600 penzionera iz Udruženja penzionera Općine Novi Grad i oko 200 penzionera iz Centra za aktivno i zdravo starenje Novi Grad. Mi smo odabrali da upravo sa ovom populacijom ozvaničimo početak rada Parka šume Mojmilo u ovom novom dijelu koji je u proteklim danima uređivan iz ulice Višegradska, gdje se nalazi donja kapija za ulaz u Park šume Mojmilo.
Pripremili smo roštilj kao što je i običaj za 1. maj tako da i naši penzioneri osjete tu radost. Većina naših stanovnika otišli su izvan grada, međutim, dosta naše starije populacije nije u mogućnosti da osigura sebi da negdje putuje i mi smo se potrudili da ovdje u blizini njihovih domova, ali ipak u prirodnom ambijentu, pripremimo jedan muzički program, ali i roštilj, uz druženje i još mnogo toga. To je dio populaciije koji najviše treba našu brigu, jer svi ostali će se nekako pobrinuti za sebe, ali za penzionere je red da to učinimo mi - poručio je načelnik Efendić.
Predsjednik Udruženja penzionera Novi Grad Ahmed Bešić poželio je svim građanima sretne prvomajske praznike i poručio da su sretni što su stanovnici općine Novi Grad i da Općina uvijek ispunjava sve njihove potrebe i zahtjeve.
- Želim svim građanima,  a posebno penzionerima da čestitam 1. maj. Veliko mi je zadovoljstvo što smo se ovdje okupili - rekao je, između ostalog, Bešić.
Jedna od korisnica Centra za aktivno i zdravo starenje Mina Zerem izrazila je zahvalnost Općini Novi Grad istakavši kako su ovakva druženja za osobe treće životne dobi od velikog značaja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.