open-navfaktor-logo
search
Odgovor s Pantovčaka
Ured predsjednice Hrvatske: Komšić je nelegitiman i nerelevantan sagovornik
S Pantovčaka su poručili da Komšić svojom protuhrvatskom retorikom potvrđuje da je "nelegitiman sagovornik" kad je riječ o međudržavnim odnosima
29.09.2019. u 14:18
get url
text

Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović reagirali su na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je na sastanku s UN-ovim dužnosnikom izjavio da "pojedinci u Hrvatskoj negiraju činjenice da je u periodu kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima, kao što i bosanski Srbi odbijaju priznati genocid u Srebrenici".

S Pantovčaka su poručili da Komšić svojom protuhrvatskom retorikom potvrđuje da je "nelegitiman sagovornik" kad je riječ o međudržavnim odnosima.

- Hrvatima nametnuti član Predsjedništva Željko Komšić je personifikacija preglasavanja Hrvata BiH. U nedostatku vlastite vizije i sposobnosti za rješavanje problema unutar BiH, svojom stalnom neutemeljenom protuhrvatskom retorikom dodatno potvrđuje kako nije samo nelegitiman, već nije ni relevantan sagovornik kada je riječ o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugome - rekli su iz Ureda predsjednice Hrvatske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.