open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Uručena donacija od 60 beskontaktnih toplomjera za vrtiće i socijalne ustanove
Donaciju od 60 beskontaktnih toplomjera danas su od predstavnika UNDP-ja Edisa Arifagića preuzeli premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić te ministar finansija KS Jasmin Halebić.
08.06.2020. u 17:17
get url
text

Ovi toplomjeri će biti distribuirani u sve vrtiće na području Kantona Sarajevo, kao i u ustanove socijalne zaštite.Nenadić je naveo kako su Vlada KS i Zavod zdravstvenog osiguranja potpisali dva sporazuma sa UNDP-ijem koji su kao rezultat imali, prije svega, transparentnu nabavku respiratora i zaštitne opreme.

- Transparentni, ekonomični i efikasni postupci UNDP-ja su omogućili da se iz budžetskih sredstava i sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, od odobrenih devet miliona za ove namjene, Kanton snabdije neophodnom opremom i, pri tome, potroši svega 947.000 KM, dok je ostatak novca planiran za eventualno ponovno aktiviranje koronavirusa u KS - pojasnio je premijer Nenadić.

Dodao je kako je na ovaj iznos koji su uložili Vlada KS i Zavod zdravstvenog osiguranja KS osigurana i donacija od 1,4 miliona KM. Tako da je za ukupni iznos od oko 2,4 miliona KM nabavljena neophodna oprema, čime je odgovoreno na sve zahtjeve upućene prema Vladi tokom protekla tri mjeseca.

Nakon primopredaje, dogovoreno je da će danas i Hitnoj pomoći biti uručen rendgen aparat, te istaknuto kako će tokom sedmice biti dodijeljen i serološki aparat Zavodu za javno zdravstvo KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.