open-navfaktor-logo
search
Humanost
Uspješno završena akcija "za male superheroje", sedmeročlanoj porodici iz Hercegovine obnovljena kuća
Minoresova akcija za "male superheroje" uspješno je završena, a sedmeročlanoj porodici iz Hercegovine obnovljena je cijela kuća i okućnica.
16.11.2023. u 15:16
get url
text

Humanitarna organizacija za pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim porodicama, te mladima "Minores" već neko vrijeme obilazi sedmeročlanu porodicu, i to nakon što su članovi te organizacije primijetili da djeca iz jedne porodice skupljaju i prodaju limenke kako bi uštedjela za obnovu svoje jedine i spavaće i radne sobe.

Nije trebalo dugo da Minores pokrene novu humanitarnu akciju za ovu porodicu iz Hercegovine te im, pored svih životnih nedaća, pokuša omogućiti makar normalne, zdrave i higijenski dobre uvjete za život.

Budući da je u samo nekoliko dana skupljeno i više nego što je dovoljno i novaca i građevinskog materijala, Minores je u dogovoru s porodicom odlučio obnoviti ne samo spavaću sobu nego cijelu kuću i okućnicu.

- Poteškoće u izvođenju zamišljenih radova predstavljale su vremenske (ne)prilike i nemogućnost pronalaska kompetentnih građevinskih radnika koji imaju vremena odraditi dio posla, ali na kraju se uspjelo - kažu iz Minoresa.

Pored toga što se odradilo dosta toga što na početku uopće nije bilo ni planirano, porodica "malih superheroja" dobila je i novi namještaj.

- 'Mali superheroji' su presretni što su konačno dobili normalne uvjete za život, ali i malo tužni jer, prema njihovim riječima, sada ih više nećemo gotovo svakodnevno posjećivati i gledati kako napreduju radovi - dodaju iz spomenute organizacije.

Minores je u samom startu bio oduševljen reakcijom javnosti, a kako kažu, popis ljudi koji su bili spremni pomoći, donirati novac, građevinski materijal ili dio namještaja je nevjerovatno dugačak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.