open-navfaktor-logo
search
MC Srebrenica
Usvojena odluka o osnivanju "Fondacije za obilježavanje 11. jula 1995. - godišnjica genocida"
U  Memorijalnom centru Srebrenica danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a".
25.01.2024. u 19:39
get url
text

Na sastanku je potvrđeno imenovanje rukovodstva Organizacionog odbora za obilježavanje 29. i 30. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica i ukop idenfikovanih žrtava iz jula 1995. godine. 

Potvrđeno je imenovanje Hamdije Fejzića za predsjednika, Damir ef. Peštalić, Emir Suljagić i Šefket Hafizović su imenovani za potpredsjednike, dok je Mirsad Bešić imenovan za generalnog sekretara, a Nermin Alivuković za sekretara Organizacionog odbora. 

Pored rukovodstva imenovani su i predsjednici pododbora u okviru Organizacionog odbora: Mirsad Bajrović (pododbor za logističku podršku i realizaciju), Samir Mirvić (pododbor za sigurnost), Adem Mehmedović (pododbor za informisanje i medijsko predstavljanje), Faruk ef. Hasanović ( pododbor za vjerska pitanja), Emir Suljagić (pododbor za naučnu, kulturnu i izdavačku djelatnost), Dina Budalica (pododbor za protokol i VIP), Suljo Čakanović (Pododbor za "Marš mira"), Hamdija Fejzić (pododbor za materijalnu i finansijsku podršku), Vedad Hodžić (pododbor za scenografiju i režiju), Abdulsamed Đozić (pododbor za redarstvo), pododbor za izradu programa - Rukovodstvo Organizacionog odbora i predsjednici pododbora.

- Smatram da nema potrebe mijenjati tim koji je dobro radio i uložio mnogo truda da se na dostojanstven način obilježi prethodna godišnjica. S obzirom na to da nam je sljedeće godine 30. godišnjica obilježavanja genocida pred nama je velika odgovornost i obaveza kako bi sve organizovali kako treba. To je naša obaveza prema žrtvama genocida - rekao je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić koji je dodao da su članovi Organizacionog odbora usvojili  odluku o osnivanju "Fondacije za obilježavanje 11. jula 1995. - godišnjica genocida".

- Fondacija će biti glavni nosilac provođenja aktivnosti oko obilježavanja godišnjica genocida. Organizacioni odbor će da djeluje u okviru fondacije, a fondacija je usko vezana za Memorijalni centar Srebrenica - istakao je Fejzić, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.