open-navfaktor-logo
search
Zasjedanje
Usvojena Odluka o privremenom finansiranju Zenice
Gradsko vijeće Grada Zenica usvojilo je na današnjem zasjedanju Odluku o privremenom finansiranju za period 1. januar - 31. mart 2023. godine.
29.12.2022. u 11:23
get url
text

Kako je objasnila pomoćnica gradonačelnika za finansije Fatima Vojvodić, privremeno finansiranje grada za navedeni period utvrđeno je na iznos od 9.000.000 KM, a to je "manje od iznosa tromjesečnog prosjeka utrošenih sredstava tokom 2022. godine".

- Svi znamo da je 2022. bila godina u kojoj su održani Opći izbori koji su imali uticaja i na Grad Zenica zbog konstituisanja vlasti na višim nivoima, kao i na redovitost održavanja sjednica Gradskog vijeća u ovom izbornom periodu. S druge strane, znamo da je postupak donošenja budžeta složen s obzirom da se on prvo razmatra u formi nacrta, a zatim po obavljenoj javnoj raspravi u formi prijedloga. Zato je bilo nemoguće ispoštovati budžetski kalendar za donošenje budžeta za 2023. godinu sada - kazala je Vojvodić.

Sa dnevnog reda današnje sjednice povečen je Prijedlog odluke o imenovanju pet članova Gradske izborne komisije Zenica, jer, kako je objasnio sekretar Gradskog vijeća Selver Keleštura, predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Kenan Uzunović (BHI-KF) nije potpisao izvještaj spomenute komisije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.