open-navfaktor-logo
search
Željana Zovko
Uvažena zastupnica je zabila samoj sebi nekoliko autogolova
Nakon što sam u prošlom broju prokomentirao kontroverzu u režiji HDZ-ove europske zastupnice Željane Zovko s briselskom izložbom s jednim ustašom u franjevačkom habitu, štovana zastupnica prilično se razljutila te u svojoj "povrijeđenosti" počela prijetiti sudskim tužbama zbog "neistina i laži", piše Dalibor Milas u komentaru objavljenom u zagrebačkom magazinu Express.
26.02.2024. u 11:27
get url
text

VEZANI TEKST - Željana Zovko traži sankcije za Faktor zato što smo objavili da je u Briselu promovirala ustašu

Da stvar bude još opskurnija, nastavlja Milas reagirajući na prijetnje Željane Zovko koja želi tužiti Express i medije u Bosni i Hercegovini koji su prenijeli članak iz tog magazina, sve pojedinosti o "predstavljanju nematerijalne i materijalne baštine RH i BiH", u sklopu koje je predstavljeno i 66 hercegovačkih franjevaca "mučenika od strane jugoslavenskog komunističkog režima", od kojih je jedan bio deklarirani ustaša i član Pavelićeve vlade, pronašao sam na njezinim službenim stranicama.

Zastupnici je očito promaknula informacija da fra Radoslav Glavaš nije bio "običan franjevac" nego "načelnik bogoštovlja" u Pavelićevoj vladi i jedan od najutjecajnijih ljudi u NDH za pitanja i odnose prema Katoličkoj crkvi. Nije Vatikan bez razloga stopirao kauzu o proglašenju 66 ubijenih franjevaca katoličkim mučenicima.

VEZANI TEKST - Širi se spisak medija kojima Željana Zovko prijeti

U svom pokušaju obračuna sa mnom na famoznom X-u (te uz svesrdnu podršku HDZ-ovih botova) zastupnica je zabila sebi nekoliko golova potvrđujući da je izvor na koji se pozivam zapravo priopćenje "mlade stažistice" nastalo "greškom i u brzini" te da je njezina "greška što priopćenje prije slanja nije pažljivo pročitala".

Umjesto da mi Zovko imputira iznošenje "laži i neistina", neosnovano prijeti sudskim tužbama te zahtijeva cenzuru mojih tekstova, bilo bi mudrije da se bolje informirala i pripremila za spomenutu izložbu. Štovana (i nažalost povrijeđena) eurozastupnica kao da zaboravlja da činjenice ne mare za naše emocije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.