open-navfaktor-logo
search
Potvrdio ministar
Vahidin Munjić je novi vršilac dužnosti direktora FUP-a
Vahidin Munjić, službenik u Kabinetu direktora Federalne uprave policije (FUP), bit će imenovan za vršioca dužnosti direktora FUP-a, potvrdio je Faktoru Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH). 
03.05.2023. u 21:16
get url
text

VEZANI TEKST - Sve Nikšićeve kadrovske rokade vode do imenovanja HDZ-ovog čovjeka za direktora FUP-a

- Ja sam poslao prijedlog prema Vladi i ide to imenovanje - kazao nam je ministar Isak, te pojasnio da se radi o imenovanju na period od tri mjeseca, a nakon što je Ensadu Kormanu istekao mandat.

- Ja sam se odmah obratio i Parlamentu sa zahtjevom da se u što skorijem vremenu imenuje Nezavisni odbor da bi se išlo sa raspisivanjem konkursa i da se ide u redovnu proceduru izbora direktora. Nadam se da ćemo u što skorije vrijeme i dobiti direktora FUP-a - kazao je Isak.

Podsjetimo da je nedavno okončan konkurs za novog direktora na kojem su konkursnu proceduru prošli Ensad Korman i Svevlad Hoffmann. S obzirom na to da ministar policije dolazi iz reda Bošnjaka, po pravilu bi direktor FUP-a trebao biti Hrvat.

Međutim, ministar Isak nam je kazao da je od saradnika dobio informaciju kako prema Zakonu kompletna procedura treba ići ispočetka.

- Ne bih zasad ništa to komentarisao dok ne budem sto posto siguran u tu informaciju - kazao nam je ministar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.