open-navfaktor-logo
search
Eurointegracije
Varhelyi dolazi u Sarajevo u ponedjeljak na treći Politički forum na visokom nivou
AUTOR: Faktor
31.05.2024. u 12:19
get url
text
Oliver Varhelyi
Oliver Varhelyi
Treći Politički forum na visokom nivou o evropskim integracijama Bosne i Hercegovine, kojim će supredsjedavati predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i evropski povjerenik za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi, bit će održan u ponedjeljak, 3. juna, u Sarajevu, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.
Na forumu će učesovati zamjenici predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, članovi Kolegija i predsjedavajući klubova zastupnika i delegata u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, premijeri entiteta te deset kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
Tokom trećeg foruma na visokom nivou dužnosnici vlasti na svim nivoima u BiH i Evropske komisije razgovarat će o provedbi aktivnosti, s posebnim naglaskom na ključne prioritete u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, a nakon odluke Evropskog vijeća o otvaranju pregovora s BiH. Prethodna dva foruma održana su polovicom maja i početkom decembra 2023. godine u Sarajevu i Briselu, saopćilo je Vijeće ministara BiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.