open-navfaktor-logo
search
Održano ročište
Vasvija Vidović se izjasnila da nije kriva po optužnici Tužilaštva BiH
AUTOR: Am. S.
16.05.2024. u 13:18
get url
text
FOTO: Damir Hodžić/Faktor
U Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište za izjašnjenje o krivnji nakon što je potvrđena optužnica Tužilaštva BiH protiv advokatice Vasvije Vidović. 
Vidović se izjasnila da nije kriva. 
Vasvija Vidović
Tužilaštvo BiH Vidović tereti da je počinila krivično djelo sprečavanje dokazivanja. Navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem 15 materijalnih dokaza, saopćili su ranije iz Tužilaštva. 
Optužnica tereti Vidović da je 18. decembra prošle godine pristupila u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, gdje ju je pozvao osumnjičeni i uhapšeni Ranko Debevec da ga kao advokat zastupa u krivičnom postupku.
- Nakon što joj je omogućeno da komunicira sa osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policijskih službenika, svjesna svojih protivpravnih radnji, a s ciljem da znatno otežava dokazivanje krivičnih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH, omogućila je osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu, te ga na taj način sakrije - navodi se u toj optužnici.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.