open-navfaktor-logo
search
Alarmantno
Vatrogasci u Prozor-Rami bore se sa vatrom koja prijeti kućama, čeka se pomoć iz zraka
Na području općine Prozor-Rama aktivno je nekoliko požara, a neki od njih prijete i naseljenim mjestima, kazao je šef Civilne zaštite Prozor-Rama Pero Kovačević, upozorivši da je požarna linija duga preko 20 kilometara. 
26.03.2022. u 11:42
get url
text

- Imamo 6-7 aktivnih požara, a najkritičnije je kod sela Krančići. Vatra je došla skoro do kuća. Borba je od jučer - kazao je Kovačević, dodavši da vatrogasci i mještani zajedničkim snagama gase požar. 

Podsjetio je kako su još u utorak zatražili pomoć Oružanih snaga BiH, od kojih dosad nisu dobili nikakve informacije.

VEZANI TEKST - Dok bukte požari u BiH, Dodik ponovo odbija dati saglasnost za angažovanje helikoptera OSBiH

Po njegovim riječima, požarna linija sveukupno ima više od 20 kilometara, a vatrogasci koji su na terenu već deset dana se bore s vatrenom stihijom.

- Vatrogasci se već deset dana ne vraćaju s terena, vatra prijeti naseljenim mjestima pa moraju dežurati čitavu noć – naveo je Kovačević.

Izrazio je bojazan da bi požari mogli izmaknuti kontroli jer su vatrogasci iznemogli zbog težine terena i veličine vatrene linije.

- Imamo 15-ak vatrogasaca, jednu cisternu za vodu i dva vozila s manjom količinom vode. Većina te vode se nosi u naprtnjačama radi nepristupačnosti terena, a vatrogasci su iznemogli – rekao je šef Civilne zaštite Prozor-Rama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.