open-navfaktor-logo
search
Opoziv Hadžibajrića
Vatromet u Starom Gradu "zapalio" i društvene mreže: "Slave isti oni koji su ga zdušno podržavali"
Nakon objave preliminarnih rezultata referenduma o opozivu, prema kojima je smijenjen načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, sinoć je uslijedio vatromet s krova Općine Stari Grad.
24.07.2023. u 08:44
get url
text

Zvanično nije poznato ko je finansirao i organizirao vatromet, a prema nekim informacijama radi se o "dijelu uposlenika Općine".

Nakon objave ove vijesti društvene mreže su se doslovno "zapalile".

- Oni stali uz njega, (NIP, NS, SDP, NBL), a kada je uhapšen, ogradili se od njega, izglasali mu smjenu i napravili vatromet, kad su ga uhapsili i smijenili. Isti oni koji su stali uz njega u kampanji za načelnika - napisao je jedan korisnik Twittera.

- Mi i kad uhljebe ispraćamo s funkcija, ne znamo štedjeti. Platili vatromet dabome. Kakav ćemo doček tek da napravimo kad izađu nevini iz korumpiranog sudstva - napisala je druga korisnica ove društvene mreže.

- Neko je večeras ispalio vatromet u Sarajevu, valjda da obilježi 30 godina od granatiranja. Sramota - jedan je od komentara.

- Najteže je večeras ovima koji su morali pripremiti slavljenički vatromet u znak opoziva načelnika kojeg su na zadnjim lokalnim izborima zdušno podržavali - također je jedna od reakcija.

Za smjenu Ibrahima Hadžibajrića glasalo 77,6 posto onih koji su izašli na izbore, 21,6 posto je bilo protiv, dok je 0,8 posto glasova bilo nevažećih.

Ono što je obilježilo ovaj referendum je niska izlaznost od samo 13,22 posto birača.

Nakon potvrđivanja rezultata, CIK treba donijeti odluku o održavanju prijevremenih izbora u roku od 60 dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.