open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Vaučeri za odmor od 8. augusta dostupni građanima FBiH
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je potpisala ugovore s ovlaštenim predstavnicima domaćih platformi "eKupon", "Citydeal flyfly travel" i "Linden" (platforma odmoriubih), koje su zadovoljile propisane uslove iz javnog poziva za provedbu programa putem kojeg će građani Federacije prilikom kupovine turističke usluge u FBiH, u vrijednosti od minimalno 250 KM, moći ostvariti pravo na vaučer od 200 KM.
28.07.2022. u 16:15
get url
text
Edita Đapo potpisala ugovore
Edita Đapo potpisala ugovore

- Iz federalnog budžeta za ovu direktnu pomoć građanima, ali i turističkom sektoru, izdvojena su dva miliona KM.

VEZANI TEKST - Obećavaju da će sve biti jednostavno i brzo: Kako do turističkog vaučera od 200 KM

Sada slijedi realizacija s Federalnim ministarstvom finansija i finalizacija cijelog posla za pružanje ove vrste usluga kod digitalnih platformi. Sve pripreme će se završiti do 8. augusta. Ministrica Đapo izjavila je da su predstavnici ovih platformi potvrdili da će od 8. augusta biti u mogućnosti otvoriti za građane sve raspoložive turističke ponude za odmor u Federaciji BiH - saopćeno je iz Vlade FBiH.

Iduće sedmice će biti objavljeno detaljno uputstvo o načinu korištenja putem platformi, te prodajnih mjesta za građane koji preferiraju kupovinu na prodajnom mjestu.

- Pozivaju se građanke i građani Federacije BiH da koriste vaučere Vlade Federacije BiH dostupne na online platformama. Istovremeno pozivamo sve pružaoce usluga (pravne i fizičke osobe-obrtnike registrirane za usluge smještaja u Federaciji BiH) da ostvare poslovnu saradnju sa navedenim online platformama - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.