open-navfaktor-logo
search
Slavine suhe
Veći dio Sarajeva od jutros bez vode, građani razočarani: Baš su našli nedjeljom da popravljaju kvar...
Veliki broj stanovnika Sarajeva jutros su od ranih sati ostali bez vode u svojima stanovima i kućama.
11.02.2024. u 08:16
get url
text

VEZANI TEKST - Naoružajte se strpljenjem i pripremite zalihe: Veći dio Sarajeva sutra bez vode

Razlog je, kako su ranije obavijestili iz KJKP Vodovod i Kanalizacija, popravak kvara na izvorištu Bačevo.

Mnogi su razočarani ovakvom odlukom komunalnog preduzeća. Kažu - zašto baš nedjeljom, kada većina stanovnika ne radi, ljudi su kod kuće, cijeli dan je jeftina struja koju većina iskoristi da očisti kuću, opere veš, skuha hranu...

- Ništa ne mogu, hodam po kući ko muha bez glave. Šta god krenem raditi, treba mi voda. Ovo je sramota, baš su našli nedjeljom da popravljaju kvar, zašto to nisu radili radnim danom, jer bi sigurno to mnogima odgovaralo više nego nedjeljom. Ovako, naoružaj se strpljenjem i čekaj kad će se večeras smilovati da puste vodu, ako uopće i dođe - kazala nam je sugrađanka koja je jutros pozvala redakciju Faktor.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija ranije su obavijestili građane kako će u nedjelju - 11. februara veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine ostati bez vode ili sa smanjenim vodosnabdijevanjem, a razlog je popravak na glavnom potisnom cjevovodu na Bačevu.

Naselja u kojima će doći do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Navedeno je da će se već od četiri sata ujutro u većem dijelu grada isporuka vode vršiti pod smanjenim pritiskom, što podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima doći do prekida vodosnabdijevanja.

- Okončanje radova i potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova u večernjim satima - naveli su ranije iz Vodovoda i Kanalizacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.