open-navfaktor-logo
search
Skupština HNK
Većinom glasova usvojen rebalans budžeta težak 242,4 miliona KM
Skupštinski zastupnici o nacrtu budžeta, teškom 240 miliona maraka, izjašnjavat će se na vanrednoj sjednici, koja će biti održana u petak
17.12.2019. u 18:55
get url
text

Većinom glasova zastupnici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojili su Izmjene i dopune budžeta HNK za 2019. godinu u iznosu 242.4 miliona maraka.

Protiv rebalansa budžeta, koji je povećan za 19 miliona maraka, bio je samo zastupnik HRS-a, dok su SDP-a i DF-a bili suzdržani.

Skupštinski zastupnici usvojili su i Zakon o Izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama HNK, kojega je Vlada predložila zbog poteškoća koje su se pojavile u njegovoj primjeni i tumačenju, odnosno kako bi se bliže definisale određene odredbe i članci Zakona i olakšala procedura dobijanja koncesija.

Usvojeni su s jednim glasom protiv - izvještaj o izvršenju budžeta HNK za 2018. godinu, te Izvještaj o izvršenju tekuće rezerve budžeta HNK za 2018. godinu.

Zastupnici opet nisu usvojili Izvještaj o ocjeni stanja zdravlja stanovništva, kao ni Izvještaj o stanju sigurnosti u kantonu s obrazloženjem kako nisu pripremljeni zaključci.

Ovo je bio drugi pokušaj usvajanja ova dva izvještaja.

Skupštinski zastupnici o nacrtu budžeta, teškom 240 miliona maraka, izjašnjavat će se na vanrednoj sjednici, koja će biti održana u petak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.