open-navfaktor-logo
search
Mališani oduševljeni
Velika novogodišnja zabava na otvorenom u Goraždu, podijeljeno više od 1.000 paketića
Humanitarno udruženje "Svjetlo grada" danas je u Omladinskoj ulici u Goraždu organiziralo veliku novogodišnju zabavu za djecu ovog grada.  
25.12.2022. u 15:23
get url
text

Kroz akciju "Osmijeh za svako dijete" podijeljeno je više od 1.000 novogodišnjih paketića, a mališani su se posebno radovali susretu sa Djeda Mrazem te zajedno sa roditeljima uživali u zabavi koju su im priredili DJ LuDogg, mladi pjevači iz Goražda, pobjednik sinoćnjeg dječijeg festivala Emir Geca sa svojom plesnom grupom te hor i orkestar Osnovne muzičke škole "Avdo Smailović".   

Predsjednik HU "Svjetlo grada" Admir Hadžić ponosno ističe da su članovi udruženja uspjeli opravdati naziv akcije, nijedno dijete ne ostaviti bez paketića te u veselom duhu i druženju prirediti novogodišnje slavlje.

- Naše udruženje zajedno sa ljudima iz cijelog svijeta, nisu više samo u pitanju ljudi iz Goražda, već iz Švedske, Holandije, Amerike, oni su se javljali za paketiće i prikupili smo 1.150 paketića i veliko hvala našim donatorima, ali i vrijednim volonterima koji su spakovali sve ove paketiće uz pomoć prijatelja iz Srednje stručne škole "Džemal Bijedić". Poenta je bila da napravimo zabavu za malu raju i da se okupimo zajedno ovdje i srca su nam ispunjena jer smo uspjeli – kazao je Hadžić.

FOTO: Fena

Proteklih dana igračke i slatkiši prikupljani su u svim marketima u gradu, a akciju je finansijski pomogla i organizacija "World Vision". 

Prvi dio akcije "Osmijeh za svako dijete" realiziran je nedavno uz podršku udruženja "Blythswood" iz Srbije, Škotske i Sjeverne Irske, kada su novogodišnjim paketićima obradovali oko 300 goraždanskih mališana sa poteškoćama u razvoju kao i djecu iz porodica slabijeg socijalnog statusa, korisnika Centra za socijalni rad BPK Goražde. 

Udruženje "Svjetlo grada" osnovano je prošle godine, a nastalo je iz  neformalne grupa građana koja djeluje od početka 2020. Danas broji više od 200 aktivnih članova koji pripremaju značajne humane akcije u Goraždu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.