open-navfaktor-logo
search
Pomoć ugroženima
Veliki broj građana Sarajeva na humanitarnom bazaru kojeg je organizovalo Udruženje Pomozi.ba
Udruženje Pomozi.ba danas je organiziralo svoj tradicionalni Humanitarni bazar za pomoć oboljelima i građanima u stanju socijalne potrebe.
18.11.2023. u 11:57
get url
text

Iako su temperature niske, sunčano vrijeme doprinijelo je tome da veliki broj građana posjeti bazar, koji se održava u sjedištu udruženja.

Saliha Rokša, glasnogovornica Udruzenja Pomozi.ba, kazala je kako Sarajlije na tradicionalnom bazaru mogu pronaći nove i dobro očuvane polovne stvari po vrlo povoljnim cijenama.

 

- Najbitnije je da sav prihod od našeg humanitarnog bazara ide za naše oboljele i socijalno ugrožene sugrađane koji nisu u mogućnosti finansirati njihovo liječenje ili pak neke druge stvari koji su im neophodne za normalan život - kazala je Rokša, napominjući kako su većina korisnika Pomozi.ba građani na rubu siromaštva te kako će im ova pomoć bar malo pomoći da prebrode i više nego tešku svakodnevnicu.

Na bazaru je moguće pronaći raznovrsne stvari.

 

- Tu se mogu pronaći različite stvari, od odjeće, obuće, igrački, knjiga, posuđa, raznoraznih kućnih potrepština, ali također naši sugrađani mogu donirati one stvari koje skupljaju prašinu kod kuće, a nekome će zasigurno dobro doći - dodala je Rokša.

Humanitarni bazar moguće je posjeti danas, sve do 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.